top of page

3.

Regressietherapie vers. Reïncarnatie therapie

Wanneer het probleem waar je aan wilt werken, je terugvoert naar een moment in het huidige leven, dan gaat het om regressietherapie.  Dit kan zijn tijdens de periode waarin je moeder zwanger was van jouw, je geboorte, kindertijd enz. Mocht je verder teruggaan in de tijd, zoals een tussenbestaan of een vorig leven dan spreek je van reïncarnatietherapie.
Kan regressietherapie helpen als ik niet geloof in vorige levens?
Een geloof in vorige levens is noch noodzakelijk noch voldoende om het proces tot resultaten te brengen. Wat nodig is - en dit geldt voor elke therapeutische modaliteit - is de bereidheid en het vermogen om het proces te bewerken. Bevredigende therapeutische verandering is het enige doel.
Wanneer de verborgen onderbewuste trauma's therapeutisch worden verwerkt, verliezen ze hun vermogen om de bewuste geest negatief te beïnvloeden. Dit zet tenslotte het verleden op zijn juiste plaats - in het verleden en stopt of vermindert sterk zijn invloed op het heden. Cliënten zijn beter in staat om de kostbare gave van het huidige leven te leven en hun zielspotentieel volledig te manifesteren.

bottom of page