top of page

MIJN AANBOD
REGRESSIE PRAKTIJK ZEN IN ROOSENDAAL-THERAPIE EN COACHING

REGRESSIE EN REÏNCARNATIE THERAPIE

Regressietherapie is een van de moderne vormen van psychotherapie. 
Regressie betekent: teruggaan in de tijd. Bij regressietherapie gaan we op zoek naar de oorsprong van een klacht. Vaak weet je als cliënt zelf niet eens meer precies waar een probleem vandaan komt. Vaak zijn de traumatische ervaringen van vroeger niet goed verwerkt of onderdrukt en worden opnieuw gestimuleerd door zwakkere, maar vergelijkbare ervaringen. Eigenlijk gaat het hier om trauma’s. Vaak denken we dan aan heftige gebeurtenissen, maar dit komt veel vaker en algemener voor dan je misschien denkt.

De methode maakt gebruik van de innerlijke ervaring van een cliënt van zijn worsteling om volledig toegang te hebben tot de relevante ervaringen in het onderbewustzijn. Deze ervaringen worden therapeutisch verwerkt en tot een einde gebracht. 
Door deze ervaringen goed door te werken tijdens sessies zullen je problemen en klachten verminderen of geheel verdwijnen.
Het is bij uitstek effectief omdat het direct werkt met de oorzaak.

KINDERTHERAPIE

Regressie therapie voor kinderen
Ik bied therapie en coaching aan voor kinderen met uiteenlopende klachten / wensen:

  • verwerking van trauma’s; brand-, verdrinking-, misbruik- ervaringen, dood van naasten en veel andere soorten trauma’s. 

  • Angsten en angststoornissen. Iedereen is weleens bang. Het is dan ook een heel natuurlijk fenomeen. Door angst geeft je lichaam op de juiste momenten waarschuwingssignalen af. Angst zorgt er bijvoorbeeld voor dat je wegrent als je je in een gevaarlijke situatie bevindt. Maar soms ervaar je angst die je niet helpt. Je bent bijvoorbeeld steeds vaker of heftiger angstig, krijgt angstaanvallen of je gaat hele normale dingen in het leven vermijden om die angst maar niet te hoeven voelen. 

  • Hoog gevoelige kinderen

  • Geadopteerde kinderen. Ik help je om je verdriet, boosheid en verlies te verwerken. Ik begeleid je in je zoektocht om antwoorden te vinden op vragen wat er precies is gebeurt en waarom jouw ouders je niet konden opvoeden. We maken het plaatje compleet, zodat je het een plek kunt geven in jouw leven. 

  • Nachtmerries, slaapwandelen. 

  • Kinderen die zich hun vorige levens herinneren en willen meer inzichten krijgen of traumatische dood ervaring willen verwerken.

​​

In 2019 heb ik opleiding gevolgd bij Tineke Noordegraaf om met kinderen werken vanuit een holografisch perspectief.

Kinderen vanaf vier jaar komen voor regressietherapie in aanmerking. 

EMDR

EMDR is een psychotherapeutische benadering, ontwikkeld in 1987 door Francine Shapiro, doctor in psychologie. Francine Shapiro heeft deze methode ontdekt tijdens een wandeling in een park, toen ze daar met zorgwekkende gedachten en erg gespannen rondliep, haar bezorgdheid opeens verminderde en ze zichzelf opgelucht begon te voelen. Toen ze probeerde te achterhalen hoe dat kwam, realiseerde ze zich dat ze spontaan snelle oogbewegingen had gemaakt en dat daarbij een veelheid aan gedachten door haar heen waren gegaan. Misschien hadden de snelle oogbewegingen iets te maken met het feit dat ze zich beter voelde. Ze ging dit idee onderzoeken, Aangemoedigd door de positieve resultaten zette ze haar onderzoek rond het effect van de oogbewegingen verder en maakte het tot onderwerp van een doctoraal proefschrift.


Voor wie is EMDR bedoeld ?
EMDR is bedoeld voor volwassenen maar ook voor kinderen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt zoals: fysisch of psychisch geweld, een ongeluk, seksueel misbruik, een natuurramp, oorlog, etc.. Maar ook voor de behandeling van verscheidene psychische stoornissen zoals: depressie, verslavingen, eetstoornissen, paniekaanvallen, fobieën, dwangstoornissen of psychosomatische aandoeningen, voor zover die gebaseerd zijn op onverwerkte herinneringen.

Bron: website www.emdr-belgium.be
 

SJAMANISME

Sjamanisme is een van de oudste vormen van Natuur Traditie. We maken deel uit van een groter geheel en alles en iedereen houdt elkaar in evenwicht (balans).

Het evenwicht geeft ons dat we een sterke verbinding ervaren met al wat is en we een natuurlijke balans ervaren in onszelf en met alles om ons heen. 

Soms wordt deze balans verstoord door ervaringen die je hebt opgedaan bijvoorbeeld door trauma’s. Sjamanisme kan jou helpen weer terug in balans te komen en jouw wezenlijke kwaliteiten te (her) vinden. Een Sjamaan ziet dat alles energie is. Er is donkere energie en lichte energie. De 1 is niet beter of slechter dan de andere. Beiden zijn gewoon energie!

OPSTELLINGEN

Familieopstellingen
Ieder mens komt uit een familie en is onderdeel van een systeem. Vandaar de naam familieopstellingen of systemisch werken. Vanuit een familielijn kun je heel veel dragen. De positieve energie en ook de negatieve energie.
Het laatste kan ervoor zorgen, dat je niet helemaal kunt zijn wie je bent omdat je iets draagt wat niet van jou is. Met een opstelling komt aan het licht wat je niet eerder hebt gezien. Wat draag je en waarom draag je dit en is het nog nodig om dit te dragen? 

Een opstelling geeft je inzicht en oplossingsruimte in bijvoorbeeld vragen over: relaties, werk, privésfeer, verlies, keuzes maken, geen plek hebben of kunnen vinden.
Je kunt ervoor kiezen om een opstelling te doen om inzicht te krijgen. Een andere mogelijkheid is om een opstelling te combineren met therapie. 

 

Bedrijfsopstellingen
Met een bedrijfsopstelling maken we een dynamisch ruimtelijk afbeelding van de werkelijke situatie. Dat kan op twee manieren: door middel van menselijke stand-ins of door middel van objecten op tafel. Beide vormen representeren diverse bedrijfsonderdelen en stakeholders en in beide vormen speelt de dynamiek van het krachtenveld zich bijna tastbaar. Het verschil met familieopstellingen is dat daar de posities veel meer vastliggen en niet zomaar omkeren; een vader wordt niet het kind. In organisaties ligt dat anders, posities kunnen wisselen. 
Het opstellen gebeurt intuïtief, liefst onnadenkend en vanuit een verbinding met de stakeholder. Het waarnemen van de basisopstelling geeft al veel informatie over het vraagstuk.

 

STERVENSBEGELEIDING

Dat het leven eindig is weten we allemaal. Alleen wanneer je plots met je eigen sterfelijkheid wordt geconfronteerd kan dat best zwaar zijn. Door een ziekte of ouderdom. Een achtbaan aan emoties en gedachten komt los. Hoe ga je daarmee om? Dat kan best moeilijk zijn. Voor jezelf en je naaste omgeving. Hulp op emotioneel, spiritueel en sociaal vlak kan dan helpen en zorgen voor rust in die laatste levensfase. Indien je daarbij hulp wenst kun je gebruik maken van mijn professionele stervensbegeleiding

bottom of page