top of page

Regressie en Reïncarnatie therapie

Regressietherapie is een van de moderne vormen van psychotherapie. 
Regressie betekent: teruggaan in de tijd. Bij regressietherapie gaan we op zoek naar de oorsprong van een klacht. Vaak weet je als cliënt zelf niet eens meer precies waar een probleem vandaan komt. Vaak zijn de traumatische ervaringen van vroeger niet goed verwerkt of onderdrukt en worden opnieuw gestimuleerd door zwakkere, maar vergelijkbare ervaringen. Eigenlijk gaat het hier om trauma’s. Vaak denken we dan aan heftige gebeurtenissen, maar dit komt veel vaker en algemener voor dan je misschien denkt.

De methode maakt gebruik van de innerlijke ervaring van een cliënt van zijn worsteling om volledig toegang te hebben tot de relevante ervaringen in het onderbewustzijn. Deze ervaringen worden therapeutisch verwerkt en tot een einde gebracht. 
Door deze ervaringen goed door te werken tijdens sessies zullen je problemen en klachten verminderen of geheel verdwijnen.
Het is bij uitstek effectief omdat het direct werkt met de oorzaak.

 

' Regressie- of reïncarnatietherapie is een vorm van psychotherapie waarin verwerkingprocessen en het als gevolg daarvan leren begrijpen van onderbewuste patronen centraal staan. Het is mooi dat je niet in reïncarnatie hoeft te geloven of het bestudeerd hoeft te hebben om gunstig resultaat te behalen. Regressie- of reïncarnatietherapie baseert zich op een eenvoudig principe. Dat verwerking van oud zeer alsnog mogelijk is, terwijl de oorspronkelijke gebeurtenis (sen), linear gezien, uit een voorbije tijd komt of komen. '

(pagina 36, boek: Bestaansrecht van Maarten A. Oversier, London books 2022)

Regressie en reincarnatie therapie

Regressietherapie vers. Reïncarnatie therapie


Wanneer het probleem waar je aan wilt werken, je terugvoert naar een moment in het huidige leven, dan gaat het om regressietherapie.  Dit kan zijn tijdens de periode waarin je moeder zwanger was van jouw, je geboorte, kindertijd enz. Mocht je verder teruggaan in de tijd, zoals een tussenbestaan of een vorig leven dan spreek je van reïncarnatietherapie.
Kan regressietherapie helpen als ik niet geloof in vorige levens?
Een geloof in vorige levens is noch noodzakelijk noch voldoende om het proces tot resultaten te brengen. Wat nodig is - en dit geldt voor elke therapeutische modaliteit - is de bereidheid en het vermogen om het proces te bewerken. Bevredigende therapeutische verandering is het enige doel.
Wanneer de verborgen onderbewuste trauma's therapeutisch worden verwerkt, verliezen ze hun vermogen om de bewuste geest negatief te beïnvloeden. Dit zet tenslotte het verleden op zijn juiste plaats - in het verleden en stopt of vermindert sterk zijn invloed op het heden. Cliënten zijn beter in staat om de kostbare gave van het huidige leven te leven en hun zielspotentieel volledig te manifesteren.

bottom of page